50Plus wil verruiming voor ouderen

Veel ouderen zitten door de coronamaatregelen al ruim een jaar in een sociaal isolement. En ze mogen nog steeds maar één bezoeker per dag ontvangen. Met het oog op hun mentale en fysieke gezondheid deed Liane den Haan, fractievoorzitter van 50PLUS, vandaag in het coronadebat de oproep om de bezoekersregeling voor thuiswonende ouderen te verruimen.

De huidige bezoekersregeling is voor veel ouderen buitengewoon belastend”, aldus Liane den Haan. “Met het in acht nemen van alle coronamaatregelen en in de wetenschap dat veel ouderen inmiddels gevaccineerd zijn, wil ik er met klem aandringen dat thuiswonende ouderen twee in plaats van één bezoeker per dag kunnen ontvangen. Of dat contact met één ander huishouden per dag!”

De Haan verzocht het kabinet ook duidelijkheid over de coronamaatregelen. “Wél naar de supermarkt, maar niet naar de markt op het plein. Wél naar de schoonheidsspecialist, maar niet naar de zonnestudio. Wél met z’n allen naar het park, maar niet naar een terras”, gaf Liane als voorbeelden van het zwabberbeleid. “Ik kan niet meer uitleggen waar dit kabinet mee bezig is. Het draagvlak voor de coronamaatregelen neemt hierdoor af.”

Niet alleen de maatregelen maken mensen confuus, ze snappen ook niks meer van de vaccinatiestrategie. Liane den Haan: “Mensen zijn bang dat ze vergeten worden en voor oudere echtparen is het heel moeilijk om een gezamenlijke prikafspraak te maken. Terwijl de minister eerder wel partnercoulance heeft toegezegd.” 50PLUS vindt dat niet alleen echtparen boven de 75 jaar tegelijk ingeënt moeten kunnen worden, maar ook echtparen onder de 75 jaar. “Dat zorgt voor efficiency en minder reisbewegingen”, aldus Liane den Haan. 

(Visited 48 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *