” Van Stol tot Bol” op 2e Kerstdag

Op tweede kerstdag ( 26 december) is er van 10.00 uur tot 14.00 uur een speciaal kerstprogramma bij RTV Albrandswaard voor de hele familie , die op deze zondag willen

genieten van allerlei bijzondere kerst muziek, maar ook van kerstgedichten , kerst verhalen en de echte uitleg van de Kerstperiode in de wereld.

De reguliere zondag programma,s Goedemorgen Albrandswaard en Steevast op Zondag hebben de krachten gebundeld en de handen ineen geslagen en maken live vanuit de studio het pro-

gramma ” VAN STOL NAAR BOL”..

Van 10.00-12.00 uur zal Kees Spronk met Nelleke van de Schee de presentatie verzorgen en daarin bij gestaan door de technische man Albert-Jan Verhoef, die ook de muziek keuze voor

zijn rekening zal nemen. Het tweede gedeelte ( 12.00- 14.00 uur) zullen Piet Vermeulen en Jan Jongerius de presentatie verzorgen met ondersteuning van de technische man, Bas van Driel.

In deze vier uur hoor je gesprekken met oudere Albrandswaarders waarin zij vertellen hoe die terug kijken op hun jeugd in de kersttijd die zeker heel anders werd gevierd dan nu. Hans Huijgen , Joop Spruijt,, Marry Huijgen- van der Linden willen daar graag over vertellen.

Het kerst verhaal van uit de bijbel wordt belicht door dominee Coen van Alphen van de protestantse gemeente in Albrandswaard.

In deze uitzending zijn ook veel gedichtjes te horen over kerst, Corona en oud en nieuw viering gemaakt en voorgelezen door kinderen vanuit groep 7 en 8 van de basis scholen Don Bosco school en de Julianaschool in Albrandswaard. De gedichtjes zijn opgenomen en helaas konden of wilden niet alle scholen in Albrandswaard en Portland hier aan meedoen.

Daarnaast komen er ook diverse weetjes en nieuwtjes over de kerst voorbij en zijn er hele mooie, ingrijpende en bijzonder kerstverhalen te horen aangevuld met alternatieven en wat minder bekende kerst muziek.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *