150 jaar Nieuwe Waterweg in ‘Steevast op Zondag’

Dit jaar is het 150 jaar geleden dat Pieter Calland de Nieuwe Waterweg liet graven van de Noordzee naar de stad Rotterdam en wat nu blijkt een gouden greep met een vooruitziende blik om een grote havenstad te worden. Een open verbinding, die de stad heeft gevormd met wat het nu is

Dit jubileum wordt gevierd en op zondag 11 september a.s praten de radiomakers Hetty Landman en Jan Jongerius in ‘Steevast op Zondag’ van 13.00-14.00 uur met een tweetal mensen, die heel veel weten over de geschiedenis van de Nieuwe Waterweg.

Aan het woord komen Henk van der Lugt ( voorzitter Historisch Genootschap  Hoek van Holland ) en Jillian Sant- Barendregt van het jubileum comité 150 jaar Nieuwe Waterweg.

Wat betekend de Nieuwe Waterweg voor Rotterdam, wat zijn de festiviteiten in dit jaar en wat is de toekomst van deze met de hand gegraven vaargeul ?

Het eerste uur (12.00-13.00) is ingeruimd voor lokale en regionale actualiteit en nieuwtjes. Het programma wordt herhaald op zondag avond van 20.00 – 22.00 uur.

                                                                 

(Visited 60 times, 1 visits today)

Eén reactie op “150 jaar Nieuwe Waterweg in ‘Steevast op Zondag’”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *