100.000 waarschuwingen via Corona app

100.000 mensen die positief zijn getest op corona waarschuwden via CoronaMelder anderen hierover. Dit blijkt uit cijfers van de GGD. Prof. dr. Wolfgang Ebbers doet onderzoek naar CoronaMelder en is tevreden met het resultaat: “Deze mijlpaal toont aan dat steeds meer mensen bereid zijn de app te gebruiken. Belangrijk, zeker nu we weten dat de Britse variant van het virus nóg besmettelijker is.” 

Uit het doorlopende onderzoek van Tilburg universiteit blijkt dat meer dan de helft van de Zuid-Hollanders CoronaMelder nuttig vinden. Want de app zorgt ervoor dat het coronavirus zich minder verspreidt. De GGD’en in Zuid-Holland hebben als gevolg van meldingen in de app tot eind november 14.791 coronatesten gedaan. De meeste mensen die een melding in CoronaMelder kregen, kwamen zo sneller in beeld voor het bron- en contactonderzoek.

CoronaMelder waarschuwt app-gebruikers die langere tijd in de buurt zijn geweest van iemand die achteraf corona blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, maar ook een app-gebruiker bij wie je in de buurt was en die je niet kent. Wie de app downloadt, hoeft géén persoonlijke gegevens in te vullen. De app weet dus niet je naam, niet je e-mailadres en niet je telefoonnummer. Ook werkt CoronaMelder niet met locatiegegevens (GPS). De app weet dus niet wie je bent of waar je bent. Ontvang je een melding? Dan geeft de app je het advies om je te laten testen, ook als je geen klachten hebt. Zo voorkom je dat je mensen in je omgeving onbewust besmet. Het gebruik van de app is altijd vrijwillig.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *